קשה לי להתפלל בישיבה!

שאלה:

שלום הרב אני ילד בן 15 שלומד בישיבה בבת ים אקסטרנית וקשה לי להתפלל בישיבה כיוון שאין לי חשק פשוט אין שום חשק כיוון שזה במסגרת ולוחץ וסגור אבל כן יש לי חשק להתפלל בבית כנסת אחד שאני מתפלל בו תמיד כיוון שזה פתוח והעניין ששמה מתפללים במניין פועלים מתחילים בשעה 5 ומסיימים ב6 לפי זמננו שעון קיץ האם מותר לי להתפלל עמם ואם אפשר גם מקורות . תודה ושבוע טוב אשמח לתשובה בדחיפות

תשובה:

שלום וברכה

לפי מה שאתה מתאר זה מנין ותיקין, היום הנץ החמה הוא בשעה 5:33. אם אכן הם מקפידים להתפלל שמונה עשרה בהנץ ולא לפני כן, זה בהחלט הזמן הכי טוב להתפלל לכתחילה. עד כאן מבחינת דיני התפילה, אבל שים לב שבכלל בחיים מאוד כדאי לדעת לבצע כל מה ששייך למסגרת, קבלת מרות היא חלק מהבגרות שלנו! כל החיים תזדקק בעצם לקבל מרות ולעשות דברים גם אם הם לא מוצאים חן בעיניך, זה יכול להיות בעבודה במשפחה ובכלל, וכדאי להתרגל שבחיים לא כל הרצוי הוא תמיד המצוי, ויש למצוא את היפה והענין במה שיש לפנינו! קבלת המרות היא גם חלק בסיסי בעבודת ה', שכן היהודי הוא בעצם במילים פשוטות "עבד ה'".

שבוע טוב ובהצלחה רבה בכל!