יום השלושים בשבת – האם מותר להתגלח בערב שבת

שאלה:

יום ה30 לפטירת אימי נופל ביום שבת מתי אני עשה את ההזכרה מתי עלים לגילוי המצבה ומתי אנו מסתפרים

תשובה:

שלום וברכה

כל הנ"ל יתבצע בעז"ה ביום ראשון, לאחר השבת.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

בירושלמי מו"ק פ"ג ה"ה דן באופן שחל יום השלושים בשבת האם מגלח בערב שבת, והמסקנה להחמיר, והובא בתוס' שם יט ב, וע"ע שו"ת חיים שאל ח"ב סי' כג, ובפחד יצחק ערך אבל. וע"ע גשר החיים פרק כא יא-ז שדן בשיטות הפוסקים בזה, וכתב שבאבלות על ההורים לכל הדעות יש להחמיר.