קיבל על עצמו שלא להוריד תפילין לפני עלינו לשבח

שאלה:

שלום
קיבלתי על עצמי לא להוריד תפילין לפני עלינו לשבח.
אני מתפלל בנוסח ספרד, כך שזה סוף התפילה.
יוצא לי לפעמים להתפלל בנוסח אשכנז. האם מותר לי להוריד תפילין אחרי עלינו לשבח לפני סוף התפילה?
לא עשיתי זאת כשהתפללתי בנוסח אשכנז, ולא חושב על לעשות את זה.
שאלתי היא באופן עקרוני ביחס לקבלה שלי

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה מענינת, אני נוטה לומר שאין לך להוריד את התפילין לפני סוף התפילה, ואסביר: אני מניח שכוונתך בקבלה מתפרשת, להקפיד על הנהגתו של האר"י הק', והיא היתה שלא להוריד לפני סוף התפילה. בנושא של זמן הורדת התפילין בעצם יש שני מנהגים שונים: בפוסקים מובא להוריד אחר עלינו לשבח בגלל מנין הקדושות והקדישים, ואמירה זו מותאמת למנהג אשכנז, למנהג ספרד, הכלל הזה התלוי במנין הקדישים יאמר לאחר שיר של יום, אבל יש את המנהג השני על פי האר"י שאמר שלא להוריד לפני עלינו לשבח כיון שאז מסתיימת התפילה, ואתה כספרדי מן הסתם קבלתך מתפרשת לפי מנהג זה.

להבא כל קבלה תמיד תהיה רק בלי נדר, וגם עכשיו אני מציע לעשות התרת נדרים כדי לא להכשל חלילה בעוון חמור זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1