האם מותר לאישה לראות גבר שאינו צנוע?

שאלה:

שלום הרב!האם מותר לאישה לראות גבר עם תחתונים/בוקסר?

תשובה:

שלום רב,

ישנם שני איסורים בהרהור. יש איסור מצד הפסוק ונשמרתם מכל דבר רע. מכאן אמר ר' פינחס בן יאיר אל יהרהר אדם ביום ויבא לידי טומאה בלילה (כתובות מו). ואיסור זה הוא כמובן שאסור להסתכל גם על אישה צנועה וגם על פנויה, ובסגנון הזה גם אמרו חז"ל שלא לעמוד ולהסתכל על בגדי נשים. כדי שלא יגרום לעצמו לבוא לידי קרי ואיסור בלילה. – הוצאת זרע לבטלה. ואיסור זה כמובן שאינו שייך בנשים שאינם בכלל איסור הוז"ל.

אולם ישנו איסור נוסף, עפ"י הפוסק "ולא תתורו אחרי עיניכם" שזה איסור להרהר הירהורי זנות באשר הם. כלומר, עצם ההרהור הוא איסור בפני עצמו בלי קשר לתוצאות העלולות לבוא לידי כך. לכן אין איסור כללי לאישה להסתכל על גבר. אולם אם זה מביא אותה לידי הרהורי זנות איתו ודאי שזה אסור. וראה עוד בשו"ת אגרות משה אבה"ע ח"א סי' סט.