יציאה לחו"ל בשנה ראשונה בלי האישה

שאלה:

האם מותר לאדם לצאת בשנה הראשונה לנישואיו לחו"ל לצורך טיול (לזמן קצר מאוד), בלעדי אשתו? שכן משמע מדברי החינוך שאסור.

תשובה:

שלום רב,

מותר. בפרט אם האישה מסכימה לכך. "שנצטוינו שישמח החתן עם אשתו שנה אחת, כלומר, שלא יסע חוץ לעיר לצאת למלחמה ולא לענינים אחרים לשבת זולתה ימים רבים, אלא ישב עמה שנה שלמה מיום הנישואין, ועל זה נאמר [דברים כ"ד, ה'], נקי יהיה לביתו שנה אחת ושמח את אשתו אשר לקח". אולם מן הסתם בזמנו שנסיעה לחו"ל היתה נסיעה מתמשכת וארוכה אסור לעשות זאת בשנה הראשונה, שהרי כך הוא כותב "ימים רבים". אולם היום כאשר הנסיעות הן קצרות מאוד כפי שאתה אומר אין כל בעיה. ראה בחלקת מחוקק סי' עו סק"ב שכתב לגבי פועל אם הוא יכול לצאת מהעיר ללא אשתו, שעד שבוע ימים אינו צריך את הסכמתה. רק כמובן אני ממש לא ממליץ לך לנסוע ללא הסכמת ורצון האישה.