צריך לברר האם חנות עשתה מכירת חמץ?

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב
אני רוצה לקנות איזו אבקה לעליה במשקל, אך אני לא יודע אם החנות מכרה את החמץ שלה בפסח, וזו אבקה שאולי יושבת שם כמה חודשים, כי זו אריזה של 9.2 קילוגרם. צריך לשאול?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

באופן נורמלי היום באמצע חודש סיון כבר לא צריך לברר אם נעשתה מכירת חמץ, יש תחלופה גדולה בחנויות ואין צורך לחשוש כל כך, אבל אם מדטבר במשהו ספציפי שכמעט לא נמכר ויש יסוד גדול לחשש, אם הוא באמת מוצר של חמץ כדאי לברר, ולנסות למצוא במקום שעשה מכירת חמץ. אבל אני כלל לא בטוח שמדובר במוצר של חמץ, תבדוק את הרכיבים.

יום טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא מצאתי את רשימת הרכיבים, אולי אמשיך לחפש
    אך אם לא אמצא, אם אשלח הודעה לאחד האתרים שארצה לרכוש מהם, אשאל האם מבצעים בחנות שלהם "מכירת חמץ" בפסח, מותר לסמוך על תשובתם אם הם אומרים לי שכן?
    תודה רבה כבוד הרב