מי חייב במעשר כספים? / איך מחשבים את המעשרות?

שאלה:

שלום וברכה ברצוני לברר מה הנוהל לגבי מתן מעשרות
ברוך השם אחרי שנים שחיינו בדוחק.. התרחבה פרנסתינו ורוצים להבין איך לחשב את המעשרות
האם מכל סכום הניכנס לבנק? או האם לקזז הוצאות כלשהן וממה שנישאר להפריש?
האם בכלל אנחנו חייבים לתת מעשרות?
חשוב לי לציין שברוך השם בעלי אברך ולומד תורה בבוקר ובלילה וההכנסה העיקרית היא מעבודתי.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

חיוב מעשרות חל על אדם שיש לו כדי צרכיו באופן נורמלי מהכנסותיו, ראי כאן בהרחבה.

כל הכנסה כספית שנכנסת לבנק חייבת במעשרות, אבל יש לקזז מהחישוב את הוצאות העבודה, למשל, נסיעות, מטפלת לתינוק אם יש, קניות לצרכי עבודה כמו מחשב אם צריך וכדומה. ראי כאן בהרחבה.

שיהיה תמיד רק שפע ברכה והצלחה כל הימים!