לימוד גמרא

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני עובד וקובע עיתים בלי נדר בערך 3 שעות, אני מתמקד יותר בהלכה אבל מרגיש "שמפספס" את לימוד הגמרא, אני ממש רוצה להבין גמרא, לא להיות עמקן אבל להבין מה כתוב בדף, שאלתי היא כיצד היא הדרך הטובה ביותר .?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך שלוש שעות, הדרך הנכונה היא ללמוד שעתיים גמרא עם חברותא בצורה טובה, ובשנה הנותרת ללמוד הלכה למעשה בצורה מסודרת, מספר משנה ברורה וכדומה, עם חזרות והספקים. כמובן אם הלב חושק בלימוד גמרא, כי הכי חשוב זה ללמוד מה שהלב חושק, וכך מתמידים יותר ומתחברים יותר ללימוד.

בהצלחה רבה