האם בעסקת פורוורד יש איסור ריבית

שאלה:

שלום רב למרנן
שאלה בנושא איסור ריבית האם בעסקת פורוורד קיים איסור ריבית.
טיב העסקה:עסקת Forward היא אחד מהאמצעים הקיימים בשוק המט"ח המאפשרים גידור של סיכונים הנובעים משינויים בשערי חליפין. באמצעות עסקה כזו, הקונה יודע כמה יצטרך לשלם, והוא מוגן מפני עלייה בשער.
שער Spot: שער החליפין השורר באותו רגע בשוק המט"ח. כאשר סוחר מט"ח מצטט שער Spot ניתן לסגור עסקה באופן מיידי לפי שער זה.
שער מוסכם: השער שבו מתבצעת העסקה, שמחושב לפי נוסחה ידועה:

FWD – שער הפורוורד
Spot – שער הספוט השורר בשוק המט"ח
Period – התקופה שנקבעה לעסקה, בחודשים
R1 – הריבית של המטבע הראשון (נכון לתקופת העסקה)
R2 – הריבית של המטבע השני (נכון לתקופת העסקה)
להדגיש הלקוח מעמיד פקדון כבטוחה לבנק בשווי 10% מהעסקה.
החיוב של חשבון הלקוח בשקלים וזיכוי המטבע שרצה לקנות מתבצע ביום האחרון של התקופה אותה מבקש הלווה או לסוף 3 חודשים או לסוף חצי שנה הכל כפי בקשת הלווה

תשובה:

שלום וברכה,

אם העסקה נעשית מול הבנק, ניתן לסמוך על היתר עסקה.

אם העסקה נעשית מול אדם פרטי, ואין היתר עסקה – אם הכסף ניתן לבטוחה, ולא מגיע הרווח לידו עכשיו – מותר. ואם הרווח מגיע לידו עכשיו אסור.

בהצלחה.