נישואין בתוך שבעת ימי האבל על אבי הכלה

שאלה:

חבר שלי לעבודה נפטר מהמחלה הידועה היום בבוקר והבת שלו הייתה אמורה להתחתן בבוקרשני הקרוב . האם היא צריכה לדחות את החתונה ? לפי דעת ספרד ודעת אשכנז

תשובה:

שלום וברכה

אכן, לא ניתן להתחתן בתוך השבעה, יש לדחות את הנישואין לאחריה.

בשורות טובות ושלא נדע צער!

מקורות:

ראה ש"ך סי' שמב בנקודות הכסף, שהדין המובא בגמרא שכיון שכבר הסעודה מוכנה וכו' מתחתנים קודם ואחר כך יושבים שבעה, אינו נוהג בזמנינו, וכבר הקדימו בזה בים של שלמה כתובות פרק א סי' ה, וכ"כ בחכמת אדם כלל קנד סעי' ג.