ריבית בדמי רישום

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א
לקורס שיפתח בתחילת החורף הבא שעלותו 10000 שקל נאמר למעוניינים שמי שיירשם עד סוף החודש הקרוב יקבל הנחה של 1000שקל דמי הרישום הם בסך 500 שקל האם יש כאן נידון של הקדמת מעות או שנתייחס לדמי הרישום רק כבדיקה של הרצינות של הלקוח

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להנהלת הקורס לגבות תשלום מועט [500 מתוך 10000] כדי להבטיח לעצמם לקוחות בפתיחת הקורס. ולכן מותר לקחת דמי רישום למרות שניתנת הוזלה לנרשמים מראש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה משפט שלום למהרש"ם סימן רט ס"ק כה, שהתיר לקחת דמי רצינות כדי להבטיח לקוחות