לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להביט בחלון ראווה בשבת

שאלה:

האם מותר בשבת להסתכל על מוצרים בחלון ראווה בשביל ההנאה?מה אם אולי אקנה אותם? מה אם לא מסתכל במחיר אלא רק במוצר?

האם מותר בשבת למדוד זמן על שעון מחוגים?האם מותר בספירה?

תשובה:

שלום וברכה

להסתכל סתם בחלון ראווה אין איסור, ואפילו הוא רוצה לקנות משהו אין איסור כיון שלא ניכר ממעשיו שלכך כוונתו, אבל זה דוקא כשעובר שם באקראי, אבל מי שהולך במרכז הרחוב וסר במיוחד לראות משהו בחלון ראווה זה אסור. ראה שו"ת מהר"ם שיק סי' קב, ושמירת שבת כהלכתה פרק כט סעי' י.

לא מצינו לאסור למדוד זמן, כנראה זה לא נחשב מדידה שדומה למשא ומתן.