עד קידושין בעל תשובה שבעברו עבר עבירה

שאלה:

האם אדם בעל תשובה ששימש כעד קידושין בחופה והוחזק לאדם כשר היות ובאמת הוא שומר שבת ומצוות ומשתדל מאוד אך היה עובר עברה חמורה בסתר לא מרצון אלא מכך שיצרו הרע היה מתגבר עליו, אבל חשוב לציין שעוד שלפני שהחתונה בה הוא שימש כעד הוא הפסיק את העבירה לחלוטין (והכוונה לחלוטין לגמרי) עד עצם היום והתחרט עליה ועשה תשובה ומה גם שהיום התחזק הרבה יותר בתורה ומצוות. האם יש חשש שהוא נחשב עד פסול?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שחטא ונפסל לעדות ואח"כ שב בתשובה, הוכשר לעדות. ולכן אם היה עד אחר שעזב את החטא ושב בתשובה עדותו כשרה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ערוך השלחן חו"מ סימן לד סעיף ד.