השתתפות בהוצאות מרפסת עם השכנים שהרחיבו בעבר

שאלה:

שלום וברכה,
ברצוני לשאול שאלה
אנחנו רוצים להוציא מרפסת מעל בניה של שכנים, יש לנו מספר שאלות בנוגע לדרישה לתשלום על היציקה של השכנים .
הבניין שלנו מורכב מ6 דירים בחזית הבניין , 3 דירים בכל עמודה שני דיירים בכל קומה.
השכנים שהרחיבו הם: בקומה א' דייר אחד ובקומה ב' שני דיירים.
וכיוון והעיריה חייבה אותם בבניה בהינף אחד , והדייר השני שגר בקומה א' לא רצה לבנות , הם בנו לו מעטפת.
השאלה היא
1- האם עלינו להשתתף בעלות של בנית המעטפת, מאחר שאין לנו בזה שום הנאה כיון שיכולנו להוציא מרפסת על עמודים (בתאוריה)?
2- אנחנו רוצים להדגיש שבניית המרפסת שלנו אינה חוקית ואין לה היתר בניה
3- המעטפת שנבנתה אינה בעמודה שעליה אנחנו רוצים להוציא מרפסת

שאלה נוספת האם ההשתתפות ביציקה לצורך מרפסת היא השתתפות מלאה או רק בחצי מעלות היציקה ובאיזה עוד עלויות עלי להשתתף איתם בבנית המרפסת שלי?

בכבוד רב ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שבונה על גבי הרחבה קיימת צריך להשתתף בהוצאות שנהנה. ולכן אם הייתה מעוניין לבנות עם רישיון, הייתה צריך להשתתף בהוצאות השלד של השכן שלא הרחיב, כיון שזו הדרך לקבל רישיון. אמנם עתה שאינך בונה עם רישיון, [והבנייה שלך ערכה פחות בערך של בנייה עם רישיון], ואין לך שום הנאה מבניית השלד של השכן, אינך חייב להשתתף עמהם בהוצאות.

השכן שבנה תחתיך וחסך ממך הוצאות יציקה לרצפה שלך, אתה חייב לו חצי מההוצאות שהוציא עבור יציקת התקרה שלו שהיא הרצפה שלך. ואם אתה צריך לצקת על התקרה שלו רצפה עבורך – פטור אתה מהשתתפות עם השכן.

כמו כן אתה חייב להשתתף ביסודות ועמודים שבנו תחת המרפסת שאתה עומד להוציא.

בהצלחה.