חלקי חילוף של רכב ששימשו לבדיקה – למוכרם כחדשים

שאלה:

שלום וברכה לרב!!!
אני עובד בחנות חלפים לרכב, ויש איזה מנהג בעולם החלפים שכשיש בעיית הצתה ברכב אזי המכונאי מזמין הן חוטי הצתה והן סליל הצתה ומרכיב אותם כל אחד בתורו על מנת להבין איזה חלק צריך להחליף ולאחר מכן מחזיר את החלק התקין (לאחר שהורכב)
ברובם המוחלט של המקרים החלקים מורכבים כשהרכב עומד (לא מתבצעת נסיעה עם הרכב רק הנעה)
שאלתי היא זו "האם מותר למכור לאחר מכן את החלק שהוחזר כחדש?

תשובה:

שלום וברכה,

דבר שאין דרך הקפיד עליו כלל לא נחשב להונאה. ומסתבר שחלק ששימש לבדיקה גרידא ולא לשימוש פרטי, מוגדר בשוק כחלק חדש, ומותר למוכרו כחדש. [נעליים שמודדים הלקוחות בחנות, עדיין נחשב כנעליים חדשות].

בהצלחה.