הנאה ממעשה שבת – משחק כדורגל ישראל ארגנטינה

שאלה:

רכשתי כרטיסים למשחק במוצאי שבת
השאלה אם יש בעיה הלכתית ללכת למשחק הזה, שכנראה כרוך בחילול שבת בהכנה אליו?

אני מדגיש: בעיה הלכתית. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בהנאה ממעשה שבת, שכל דבר שנעשה בשבת על ידי גוי [עבור יהודי] או אדם שאינו שומר מצוות, מותר ליהנות ממנו רק לאחר שעובר במוצאי שבת הזמן שניתן היה לעשותו במוצאי שבת. לכן, אם המופע מתאפשר רק בגלל מלאכות שנעשו בשבת ולא ניתן היה לעשותן במוצאי שבת, יש כאן איסור הנאה ממעשה שבת. אמנם דברים צדדיים שאין מהם הנאה ישירה, כמו סידורי אבטחה, נראה שאינם בכלל.

מלבד זאת יתכן שיש בכך חילול ה' שיהודי הולך למשחק כזה שגרם לחילול שבת המוני.

מקורות:

ראה פרי מגדים ריש סי' שיח, ולעומתו בתהילה לדוד שם שהיקל גם בישראל מומר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    רציתי לשאול, הרי משחק זה הוא נעשה רק בשבת ואין עוד אפשרות לעשות את זה ביום אחר, ולכאו' לא שונה מתמונה שמצולמת בשבת מאירוע שמתרחש דווקא באותה שבת, וצריך להיות אסור עולמית.( אירועי כדורגל הינם חלק מסדרת משחקים מובנית מראש שאינם נערכים בכל יום שרוצים)

  2. אם מדובר על צילום המשחק בשבת, מה זה שונה מצילום ליקוי חמה בשבת ( שניהם דברים שקורים רק בשבת זו)
    זה לגבי צפיה בשידור במוצאי שבת.
    וגם האדם שנמצא במגרש עצמו נהנה מפעולות שמתקיימות רק בשבת זו בגלל המשחק הספציפי הזה, ולא נראה לחלק שפעולת ההכנה היא שונה כי פעולת צילום בשבת היא גם פעולה שנעשית לא רק בשבת ורק בגלל התמונה המצולמת שהיא רק בשבת אסרו אותה עולמית