הכנת בורגול על ידי שרייה בפושרים בשבת

שאלה:

שלום רב,
אם מניחים בתוך קערה בורגול ומים פושרים אז הבורגול מוכן לאכילה אחרי 20 דק חצי שעה..
האם מעשה זה מותר בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אם המים פחות מארבעים מעלות ואינם יד סולדת, אין כל בעיה, אבל אם הם ארבעים מעלות, הבורגול הוא קלי הבישול שמתבשל גם בכלי שני ואסור לעשות זאת בשבת. אני מניח שלא ניתן לעשות זאת במים פחות מארבעים מעלות. וכן יש להחמיר בזה אפילו בכלי שלישי, כיון שניכר שזה מועיל לבישולם, וכמו שכתבו הפוסקים לענין קוליס האיספנין, ראה סי' שיח סעי' ד וביאור הלכה שם, ובשמירת שבת כהלכתה פרק א סעי' סג.