הודעה מולטימידיה לטלפון כשר לצורך, מותר?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מי שאין טלפון שלו הודעה מולטימידיה כלומר שיכולים לשלוח תמונה וכדומה, שבדרך כלל לא בא בטלפונים כשרים כאן בחו"ל, אולם לצורך שבעלי בתים שולחים לו דבר והוא לא מקבל וזה גורם להם קצת אי נעימות, ובשביל זה יכול לגרום הפחת עזרה לו, האם אפשר להתיר לו טלפון כשר עם זה? (טלפון בלי אינטרנט ודוא"ל, רק שמקבל הודעה כזאת)

נראה שכן, מ"מ דברים אלו של טלפונים גורמים כ"כ הרבה תקלה כאן שאני מפחד להתיר בלי לקבל הסכמה מי גדולים בתורה כמוכם.

ברכה והצלחה

תשובה:

לא כדאי בכלל. אם חשוב להם לשלוח, יעשו זאת בדרכים אחרות. להיפך, הוא יראה להם דמות של תלמיד חכם שנזהר עד מאוד מהדברים האלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי כוונת השואל הייתה על הטלפונים הישנים שניתן לקבל בהם רק שיחות והודעות טקסט – SMS.
    האם יש בעיה ב-SMS?
    לכאורה בארץ ישראל שהרבנים גדרו לאסור זאת, אפשר שיש בזה גדר של פורץ גדר, עכ"פ אם משתמש בזה ברבים, אבל בחו"ל ככל הידוע לא גדרו גדר זה, ורובא דאינשי – אף אברכים יר"ש יש להם בטלפון אפשרות של SMS. האם יש בזה בעיה, וא"כ מהי הבעיה?