אפשר להיות שוחט רק תוך 5 חודשים בקורס? ולא לדעת גמרא

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם מספיק ללמוד במכון "חרדי" רק 5חודשים כדי להיות שוחט? מדובר במישהו שלא יודע ללמוד גמרא כראוי ופחות או יותר עם גירסה כמו ארטסקרול באנגלית, והבננה בסיסית בטור וש"ע אולם לא בר הוראה.

נ"מ עוד "שוחט" טוב בשוק ועלית דרגת השחיטות (לשון סגי נהרה).

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

במציאות בת זמנינו שהשוחט בעצם רק מבצע את עצם פעולת השחיטה, אבל כל הבדיקה של הבהמה נעשית על ידי רבנים מומחים בעניני טריפות, זה אפשרי, מה שחשוב הוא לא כיצד הוא יודע ללמוד גמרא אלא איזו הכשרה הוא מקבל ומי מעביר את הלימוד ובודק את ידיעותיו ואת יכולותיו המעשיות. כמו כן חשוב מאוד שיהיה ירא שמים!