השכנת שלום בין בעל לאשתו

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
יש לי שתי שאלות
במקרה שבעל ואישה רבים ועומדים לפני גירושים
(מדובר על אחי ואשתו זוג שנשוי עם 4 ילדים)
אני הצלחתי להשלים בניהם
ואמא שלי מנסה כמה שיותר לסכסך להפריד בניהם ושהם יתגרשו
(סכסוך בין האמא לכלה שלה)

השאלה ה-1 שלי היא: מה השכר של בן אדם שכביכול עושה שלום בית

והשאלה השנייה: מה העונש של בן אדם שמנסה לסכסך בין בעל לאישה ולגרום לפירוק של בית בישראל מדובר פה באמא של הבעל

אשמח לתושבתך תודה רבה והמשך שבוע נפלא

תשובה:

שלום רב,

אכן השכנת שלום בין בעל לאשתו זו מעלה עצומה, אנו אומרים בתפילה בכל בוקר אלו דברים שהאדם אוכל פרותיהן בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא וביניהם זה השכנת שלום. בפרט שישנם ארבע ילדים קטנים שרק יסבלו כאשר יגדלו בבית ששוכן בו מריבות בקביעות, או בין הורים גרושים. לכן, אם יש לך עדיין אפשרות ברור שזה מעלה גדולה ביותר. אני לא נכנס לפעולותיה של אמך בנושא, אין לך הרבה אפשרויות למנוע את זה. אמא שלא מבינה שבכך הוא מאמללת את צאצאיה כלל הנראה היא גם לא תבין את זה לאחר שיחה מולך..מן הסתם היא תאמר שלחיות עם אישה רעה כל כך זה גם אומללות… ושערי תירוצים לעולם לא יינעלו.