להתפלל בשרוולים קצרים

שאלה:

האים אדם פשוט (לא חזן) יכול להיתפלל לכתחילה עים חולצה בשרוולים קצרים
תודה ושבוע טוב

תשובה:

שבוע טוב,

אדם יכול להתפלל עם שרוולים קצרים. ראה שו”ע סי’ נג סעי’ יג: “והוא מי שבגדו קרוע וזרועותיו מגולים, לא ירד לפני התיבה”. כלומר, רק החזן לא יתפלל כשזרעותיו מגולים. (ובמקום שכולם הולכים כך ניתן לעלות גם להיות חזן  ראה בשו”ת יחווה דעת חלק ד’ סימן ח’ שכתב שזה תלוי במנהג המקום. ובשו”ת ישכיל עבדי חלק ז’ סימן א’ ובישועות משה חלק ג’ סימן י”ג כתבו שבכל מקרה לא יתפלל החזן כך כיון שאין דרך לעמוד כך לפני גדולים).