לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סבתא שלי באה אלי בחלום

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמש חלמתי על סבתי עלייה השלום שהיא באה אליי בחלום ושהייתה נראת טוב ומוארת.
זה התחיל כשהילדים שלה באו בחלום לפנות לה את הבית למכירה ואז נכנסה סבתא שלי ישבה לידי ושאלה: מה הם עושים?. עניתי: הם מפנים את הבית.
היא: תאמרי להם שיפסיקו מייד אני פה ואני לא זזה מפה ואף אחד לא מפנה את הבית שלי.
עניתי: אבל סבתא היינו בהלוויה שלך.
היא: את רואה שאני פה! אני לא הולכת מכאן (מהבית שלה). ונחה על המיטה שלה ונגמר החלום.
למחרת סיפרתי לאבא שלי על החלום הוא אמר לי שבאותו יום הם התחילו לפנות את הבית באמת…
אני לא ידעתי.
אשמח ממש לדעת מה אומר החלום.

תשובה:

שלום וברכה

פינוי הבית במובן הפנימי שלו הוא בעצם פרידה מזכרונה של סבתא, וכאן יש לה כאב, היא לא רוצה שישכחו אותה, היא רוצה שימשיכו לעשות מעשים טובים וחיזוקים במצוות לעילוי נשמתה. אין לה ענין בבית ובחפצים, זה רק משל, יש לה ענין במצוות ומעשים טובים, זו המתנה הכי טובה שאפשר לתת לה, וזה מה שגורם לה נחת ועילוי נשמה בעולם הבא.

שבת שלום ומבורך.