מי הוא האדם המאושר בחיים?

שאלה:

אני מדברת עם מורה שהיא רבנית וגם עם חברה שהיא מאוד צדיקה ומחזקת אותי לפעמים אבל יש לי רגעי משבר שבאלי לעזוב הכל כי הקושי הרוחני נראה כל כך גדול וההצד השני נראה יותר מפתה

תשובה:

ראשית אל תבהלי מרגעי חולשה! כל החיים אנחנו במלחמה וזו טבעה של מלחמה! ולעצם הענין צריך לחשוב על נקודה מאוד יסודית, שאולי כשצעירים פחות מבינים אותה אבל אם משקיעים מחשבה מבינים את זה. יש טעות שרווחת כביכול "נכון שהעולם הזה נמצא אצל החילונים, אבל הרי הרי העיקר הוא העולם הבא, הוא נצח, ויפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה וכו'". מעלת העולם הבא על פני העולם הזה היא אמת ויציב אבל זה לא לגמרי מטעה. משום שגם העולם הזה הוא לאדם ירא שמים! בסופו של דבר השמחה, הסיפוק ההנאה האמיתית, הבטחון השלוה וכל שאר הדברים האמיתיים הטובים, הפנימיים שאותם מרגישים באמת, נמצאים הרבה ביותר בחיקו של האדם המאמין והדבוק בה'! אומר זאת בצורה קיצונית, גם אדם חולה ונכה ועני ובודד, עשוי להיות שמח ומאושר ושלם עם עצמו יותר מאדם עשיר שהכל סרים למשמעתו ויש לו בריאות ומשפחה ונכסים וכל מה שהוא צריך כביכול, כיון שבליבו הוא חלול לגמרי! הנאות העולם הזה הם תמיד רגעיות, והשמחה והשלמות הפנימית האמיתית, שהיא בסופו של דבר ה"כיף האמיתי של החיים" זה משהו הרבה יותר עמוק. כך גם בחיי הנישואין כמו שכבר כתבתי לך פעם.

העמיקי בזה וזה יחזק אותך. אולי את צעירה מכדי לחוש בזה, אבל זה אמיתי לגמרי.

תנסי לחשוב מי מאושר יותר, אברך מתמיד שבכל רגע מרגיש שהוא ממלא יעוד והוא קשור לגובהי מרומים, אלא שאין לו כסף, או אדם שמצליח בעסקים הולך כל יום לעבודה ב8:00 וחוזר ב6:00, יום רודף יום והוא חלול לגמרי מבחינת התוכן הפנימי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני חושבת שהכל נכון חוץ ממשהו אחד שחברות של בחור ובחורה עדיפה על פני נישואין. כי כל עוד אין מחוייבות אז גם אין מריבות וחילוקי דעות

  2. אני רואה טוב מאוד מה זה נישואין אני נמצאת כל הזמן בבתים של אנשים בתו בייביסיטר ואני רואה איזה יחס משפיל יש בין בני זוג עם זקן וחליפה וחרדים לכל דבר. לא התורה עושה את האדם שמעתי אדם שאמר לאשתו עופי כבר להתלבש וזה ממש דיבור מזלזל והוא מאוד מפורסם הוא בן של רב מאוד גדול ולא מקרה אחד ראיתי. כמה זוגות עם בעיות שלום בית היום? כן אצל החרדים ושומרי מצוות. אין כזה סיכוי בעולם שבעל ואשה יחיו בלי לריב וזה מפחיד להיכנס מראש לכזו מערת יחסים