בדיקת חורים וסדקים

שאלה:

שלום וברכה, אשה שיש לה בתוך אותו מקום חתיכת בשר שעולה מהשאר הבשר הרגיל ותמיד בודקת סביב אותו מקום טוב ועכשיו בדקה בהפסק טהרה מהר ולא בדקה סביב החריץ של הבשר הזה אבל בשאר המקומות בדקה טוב האם זה נקרא בדיקה בלי חורים וסדקים שמעכבת או מכיון שברוב המקומות בדקה טוב זה לא מעכב. תודה מקווה שהשאלה מובנת.

תשובה:

שלום וברכה

אם במקום שיותר עמוק מאותה חתיכת בשר, בדקה חורים וסדקים, כלומר סיבבה את אצבעה וכו' כראוי, זה בסדר. כי בעצם מה שחשוב לנו לדעת הוא שלא יוצא דם מהמקור, מה שכבר יצא לנרתיק אינו אוסר מצד עצמו אלא רק משום שזו אינדיקציה שבפנים עוד לא נגמר הכל. אמנם לכתחילה כמובן תבדוק הכל טוב [למעשה שאלה דומה יש לגבי אשה שיש לה פצעים ואינה יכולה לבדוק כי ודאי תתקלקל, שרגילים רבנים מורי הוראה לומר לה לעשות בדיקה אצל אחות טהרה  שמדלגת על מקום הפצעים ובודקת ישר במקור, אמנם לכתחילה היה מקום לתמוה על כך מחמת דברי רעק"א ועוד ששאלו שהרי אשה אינה מזלפת ברץ ותמיד זה מטלטף ומפסיק ומטפטף שוב, וממילא כל הראיה לנקיותה זה רק בבדיקה מושלמת של הנרתיק, אלא שלמעשה בשעת הצורך הקלו בכך, וכל שכן כאן שכן בדקה הכל כרגיל רק לא דקדקה על מקום מסויים חיצוני].