שמיעת מוזיקה באבלות

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א,
רציתי לדעת האם ישנה השוואה בין שמיעת מוזיקה בימי הספירה וימי בין המצרים לשמיעת מוזיקה לאבל תוך שלושים ותוך י"ב חודש. היינו האם כל המקומות שמצינו שאסרו הפוסקים שמיעת מוזיקה (והתירו באופנים מסויימים) בספירת העומר ובביהמ"צ שזה אבלות ישנה, שייך גם באבלות על מת. ואם כן האם גם הקולות שהקילו בספרי השו"ת למיניהם שייכות באבלות על מת.
אשמח למקורות בזה,
תודה רבה וכל טוב!

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שיש להחמיר לאבל יותר מאשר בימי ספירת העומר שכידוע מקור האיסור בימים אלו אינו ברור כל כך, וכבר אמר הגר"מ פיינשטין שאמנם אין מקור ברור למוזיקה שאינה קשורה למחולות, אבל כיון שבכל השנה לא ברור ההיתר מחמת אבלות החורבן, ודאי יש לנהוג איסור לפחות בימים אלו שנהגו בכך עם ישראל. אמנם גם על י"ב חודשי האבלות לא הובא הדבר בראשונים, אבל שם שדיני האבלות בכללן חמורים יותר, ודאי יש להקפיד בכך יותר.

ראה כאן מאמר מקיף בענין זה עם מקורות רבים.