עשיית קוקו משיער רטוב בשבת / עוד שאלות בענייני שבת

שאלה:

1.שמעתי שבשבת אסור לצרוב את הדם מתחת לעור (לדוגמא לשים ראש על היד ואז יש אדום כזה ביד או להרים שקיות כבדות שעושות סימנים אדומים ביד ) אבל לפי זה אסור כמעט הכול בשבת וזה לא הגיוני אם אפשר פירוט על מה מותר ומה אסור
2. בדרך כלל אני מתקלח בערב שבת מאוחר ואני יוצא עם שיער רטוב האם מותר לי לעשות קוקו (אני מגדל שיער ) שנכנס שבת והשיער רטוב או שזה סוחט
וכן האם מותר לשים סיכה על הכיפה שהשיער רטוב
וכן האם מותר לישון או סתם להניח תראש על הכרית או שזה סוחט
כמובן שלפעמים בשבת ביום השיער רטוה מזיעה ואז כול השאלות גם רלונטיות
3. האם מותר לשמוע שירים/סרטים בבית או בקלונע לא דתיים אם כן מה מקור האיסור
4.אישתי לא מוכנה ללכת בצניעות למרות שביקשתי ממנה הרבה פעמים פעם זה לא הפריע לי ועכשיו שכן היא באה מבית דתי ואני לצערי גרמתי לה ללכת פרוץ ולרדת בדת היא אומרת לי מה אתה משחק אותה פעם דווקא רצית שאני ילך ככה אני מבין שלאישה מאוד קשה לוותר על הסטייל והבגדים שהיא אוהבת בדרכים יפות והרבה עבודה קשה זה משתנה היא כבבר לא הולכת עם חצאיות מאוד קצרות אבל היא כן הולכת עם מכנסים וחצאית טיפה מעל הברך השאלה אם אני מוכיח אותה זה מספיק כי אני גרמתי לה לחטוא ושהיא הולכת ככה אני מרגיש שזה באשמתי אשתי מאוד יפה וכולם מסתכלים עליה מה עליי לעשות מבחינה הלכתית ( לא מוסרית )
וכן היא מלבישה את הילדה שלנו לא צנוע מבחינתי זה קו אדום היא גם רואה שמאוד קשה לי ומנסה לא להגזים עם הלבוש של הילדה הבעיה שאני גרמתי לה לעשות את כול זה וקשה יותר להשפיע לכיוון השני השיוני שהיא עושה ממש איטי אמרתי כבר שחצאיות מיני היא הורידה רק אחרי כמעט שניים וחצי הבעיה שהילדה גודלת וכמובן לומדת ממנה ועוד מאט כבר אני לא יוכל להשפיע עליה כי כמובן שבגיל מבוגר יותר זה יותר קשה שאלתי רב אחד והוא אמר לי שב על הריצפה ותבכה עד שאישתך תבין שזה שורף לך והיא תפסיק כי פחות מזה בשמים לא יקבלו השאלה מה דין חובת ההוכחה שלי לגבי בתי ואישתי שוב הלכתית ולא מוסרית

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין כל איסור כזה. האיסור הוא רק בהוצאת דם ממש מהגוף, או ליצור שטף דם כזה שרק העור מונע את הדם מלפרוץ החוצה, ובפנים הכל כבר יצא מהורידים. כמו שמצוי חלילה במי שנטרקה לו הדלת על הציפורן ביד…
  2. כיון שזה דבר שאינו מתכוין, וגם המים שנסחטים חוזרים ונבלעים בשיער אין בעיה, אבל לא תוכל כמובן לסרק את השיער בזמן זה. כמו כן, יש בעיה בעצם הרחיצה, כך שתקדים כמה דקות ואל תתקרב לשבת כל כך!
  3. בסרטים אלו תמיד יש מראות לא צנועים שיכולים לגרום להרהור עבירה, וכבר נאמר בתורה ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם! וראה עוד משנה ברורה סי' עה.
  4. אסור ללחוץ עליה, וגם לא לסחוט אותה רגשית כמו ההצעה הנ"ל! טבע האשה לעשות את רצון בעלה. אם היא תראה שאתה מתחזק עוד ועוד, וזה כואב לך, לאט לאט היא תתחזק. תחמיא לה תמיד על כל התקדמות אפילו מזערית, היא תראה שאתה אוהב את המראה הצנוע של ה בדוקא והיא תתחזק בעזרת ה'. העיקר תהיה חזק ותתקדם עוד ועוד.

בהצלחה רבה!