לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדר לדבר מצוה

שאלה:

לפעמים ביושבי ליד הספר אני שח בדברים בטלים. ברצוני לנדור נדר כדי להימנע מזה אך שאלתי היא האם הנדר ותנאיו נוסחו כדין? והאם ראוי לעשות כן שהרי נשבעים לקיים את המצווה?
וזה הנוסח שברצוני לנדור: הריני נודר היום שלא לדבר דברים בטלים בתוך בית המדרש בזמן הסדר כשאינם לצורך הלימוד יותר משתי דקות.
ובתנאי שאזכור בזמן הדיבור את מה שנדרתי ואם לא אזכור הנדר בטל מעיקרא
וכן בתנאי שלא אומר מזמור לדוד ה' רועי לא אחסר וגו' ואם אומר הנדר בטל מעיקרא. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס! נדרים זה דבר חמור, ואם חלילה עוברים על הנדר הרי זה איסור דאורייתא. הנדר לדבר מצוה היה טוב בזמן חז"ל שאנשים היו חזקים ומרוממים יותר, אנחנו יכולים להכשל לחינם וחבל. תעשה משהו אחר, קבל על עצמך בלי נדר! שכל פעם שאתה נגרר לדברים בטלים אתה נותן שקל לצדקה, זה יעבוד!