האם שייך איסור ריבית בקניית מנוי

שאלה:

מה הדין במנוי לוטו שנתי שעשיתי ונותנים לי מנוי לוטו יקר יותר לחודש במתנה האם יש מה לחשוש לריבית ומה הדין אם מוסיפים לי בונוס על הזכיות האם יש בזה בעיה של ריבית

תשובה:

שלום וברכה,

בקניית מנוי, אם לא מחייבים לשלם מראש את כל התשלום, ודאי שאין איסור ריבית. גם כאשר משלמים את כל התשלום מראש, כתבו הפוסקים שאם בכוונת המוכר כדי להבטיח לעצמו שיהיה לו לקוחות לטווח ארוך, ואין בכוונתו על התשלום שמקבל לידיו מראש, אין כאן איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מנחת שלמה תניינא סט. וברית יהודה פרק כג הערה כ.