מדוע מניחים תפילין בראש חודש ?

שאלה:

שלום רב
מדוע מניחים תפילין בראש חודש בכלל?
הרי שבחוה"מ אין מניחין תפילין למרות שיש מחלוקת
אם חוה"מ נחשב אות ואילו ראש חודש שהוא בעליל אות כן מניחין תפילין ורק בקדושת כתר חולצין.

בכבוד רב
שי.

תשובה:

שלום רב,

בחול המועד לא מניחים תפילין לא בגלל שיש מחלוקת, אלא משום שאנו נוהגים כאן בארץ כפי השיטות שלא מניחים תפילין בחול המועד משום שזה נחשב לאות. כך הוא שיטת הבית יוסף והגר"א וזה עפ"י הזהר. אולם יש דעות הראשונים וכך פסק הרמ"א שמניחים תפילין גם בחול המועד וכך נוהגים קהילות אשכנז בחו"ל. ולשיטתם רק בשבת ויום טוב לא מניחים משום שזה נחשב לאות. אבל ראש חודש לכל הדעות אינו אות. ולכן מניחים בו תפילין.