כשרות במסעדות

שאלה:

שלום רב, האם משגיח כשרות צריך להיות כל הזמן בשעות הפעילות של העסק? ואם אינו נמצא כל הזמן האם מותר לאדם שמקפיד בנושא הכשרות לאכול שם?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש בזה גישות שונות בין גופי הכשרות, יש שמצריכים משגיח צמוד בכל שעות הפעילות וזה באמת הכי טוב ומהודר, וכך עושים למשל למיטב ידיעתי במסעדות שתחת כשרות רבנות ירושלים מהדרין, ויש שסומכים על "יוצא ונכנס", כלומר יש משגיח שאחראי על כמה מסעדות קרובות, והוא נכנס ויוצא כל היום בכולן בהפתעה בלי התרעה מראש, וכמובן גם בודק בתחילת היום ובסופו את הרכש הנכנס. זה פחות מהודר, אבל אם זה נעשה כמו שצריך זה גם בסדר.

הכלל החשוב הוא לברר אם מערכת הכשרות המדוברת מקובלת על תלמידי חכמים מובהקים ויראי שמים… יש מערכות כשרות מהודרות יותר ויש פחות, והנושא אינו תלוי רק בשאלה שהזכרת אלא בעוד הרבה מאוד הקפדות הלכתיות שקשורות למגוון שלם של נושאים הלכתיים ששנויים במחלוקת, ולא הכל ידוע ומובן לאנשים שאינם בקיאים בנושא. יש גם ענין של אופן הכשרת המשגיח לתפקידו, הפיקוח על המשגיח ופעילותו וכו', לכן חובה לאכול רק במקום שבו כשרות מהודרת.

ערב טוב ושבת שלום.