כמה שאלות בכשרות

שאלה:

שלום רב,

כמה שאלות בענייני כשרות:

א'. האם ניתן לשתות קוקה קולה בכל מקום בעולם, ובכל חברת תעופה? (שמעתי שיש בעיה בכמה מקומות, כגון אוקראינה וכו')

ב'. האם הוא הדין (כהשאלה לעיל) לעניין שאר חברות הקולה, כגון – פפסי, RC, ועוד?

ג'. האם הוא הדין (כהשאלה לעיל) לעניין המשקאות – ספרייט, 7UP, שוופס, ושאר משקאות מוגזים?

ד'. האם יש בעיית כשרות בכדורים הרגילים שנוהגים לתת לאישה בהריון (כגון כדורי ברזל וכיו"ב)?

ה'. האם יש בעיית כשרות בחטיפי נשנושים שונים (כגון אלה העשויים מתירס) שאין עליהם הכשר, או שהדבר תלוי בכל סוג ומין בפנ"ע?

ו'. האם יש בעיית כשרות בקפה מגורען?

ז'. האם מותר מבחינת כשרות להיכנס לתחנת דלק אקראית ולקנות כוס קפה עם חלב סויה?

ח'. "מנות חמות" (העשויות קוסקוס, נודלס, וכו') מותרות באכילה גם אם אין להם כשרות? ומה הדין לגבי אריזות אבקות הטעם שנמצאות בפנים?

יישר כח

תשובה:

שלום רב,

להלן התשובות. א. לדעתי מותר לשתות קוקה קולה ופפסי וספרייט  בכל מקום בעולם. העדה חרדית אוסרת לשתות קוקה קולה באוקרינה.
ב. אין בעיה בכדורים הניתנים לנשים בהריון.
ג.אין לאכול נשנונים ללא כשרות ללא יוצא מן הכלל.
ד.אין צורך בהכשר לכל סוגי הקפה בעולם כולל המגורען.
ה.אין מניעה לקנות קפה בתחנות דלק בכוסות חד פעמי. הסויה צריך הכשר.
ו.מנות חמות צריכים הכשר טוב
הרב יוסף זריצקי