תחנון לאחר חג השבועות

שאלה:

שלום. רציתי לדעת מה הסיבה שאין אומרים תחנון ועד איזה תאריך וידוי. ו2 אים אין לי סטנדר בבית כנסת ואני רוצה לילמוד מותר להשים רגל על רגל להשתמש ברגל בישביל להשים תספר דהיינו שילוב רגליים שאני יודע שזה בעייתי לשלב רגליים בבית כנסת אבל בישביל להשים תספר לילמוד כמו סטנדר כזה זה בסדר

תשובה:

שלום וברכה

  1. שבעת הימים שלאחר חג השבועות היו מיועדים בבית המקדש לתשלומין למי שלא הספיק להקריב קרבנותיו בחג, לכן הם עדיין חלק מהחג במידה מסויימת ולא אומרים בהם תחנון לפי מנהג ארץ ישראל. בחו"ל היה מנהג בני אשכנז לומר תחנון בימים אלו כמבואר במשנה ברורה בסי' קלא.
  2. אין איסור. גם הנחת הספר על הברכיים אינה נחשבת בזיון, ראה גנזי הקודש פרק ב סעי' ז.