עיפוש בארונות בדירה שכורה

שאלה:

שלום רב,
אני גרה בשכירות ויש לנו בעיה בארונות מטבח בחלק התחתון של המטבח: נזילות, ארונות מנופחים כתוצאה מהנזילות, כיור סדוק, מלא עובש וריחות! לא משתמשים בארונות האלה כלל! אי אפשר. רוב הדברים שלי הם במחסן בצד השני של הבית. זה מתסכל ולא נוח… מעבר לבעיה החמורה במטבח…
בעל הדירה לא רוצה לסדר את הבעיה. ואנחנו מתכוונים לעזוב. השאלה שלי אם מותר להתריע לשוכרים החדשים בבעיה זו? גם למענם וגם כדי שבעל הדירה יבין שהוא טועה..ו זו בעיה גם בריאותית (עובש וריחות)
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

לפי התיאור שלך בעל הדירה נחשב שעושה עוול כלפי השוכרים, ואף שנחשב שגוזל אותם במה כשמשכיר להם דירה עם מום, על כן מחובתך ליידע את השוכרים הבאים שלא יפלו גם כן עם אדם לא הוגן.

בהצלחה.