לשון הרע כשהוא אומר "אני לא מסכים עם פלוני"

שאלה:

1) האם מותר לומר שאני לא מסכים לשיטה של פלוני בחינוך וכדו', או האם יש בזה איסור לשון הרע. המשמעות שמה שאני אומר הוא שפלוני טעה בשיקול דעתו. האם יש לחלק במי אומר שהוא לא מסכים עמו. כמובן מדובר כשאין תועלת באמירה זו אלא שסתם מדברים…
2) האם מותר לי לומר שלדעתי מה שפלוני עשה היה לא בסדר (כשאין בזה תועלת)? הספק הוא שהוא רק אומר דעתו (באופן שהשומע כבר יודע מה קרה), שהוא לא אומר בוודאות שזה היה רע. האם מותר לי לומר "דעתי" על פעולה שפלוני עשה?

תשובה:

שלום רב,

1. ברור שאין בזה לשון הרע. הרי כל מחלוקת שהיא לשם שמים סופה להתקיים. לשם שמים אין הכוונה דווקא בלימוד תורה והלכות פסוקות. אלא כל פעם שהמטרה היא לא המריבה הכבוד או האגו, אלא איזה שיטת חינוך טובה יותר עבור המטרה הקדושה ששני השיטות דוגלות בה, ודאי שהיא לשם שמים ואין בזה סרך לשון הרע.

2. כאשר אין בזה תועלת ודאי שאסור, שהרי לדעתך הוא נהג שלא כהוגן.