אבלות שבעה ושלושים לאחר החג

שאלה:

ניפטר ביום שבת כז אייר ניקבר ביום שלישי א סיוון ראש חודש לעניין גילוח ותיספורת בערב שבת שלפני החג או לאחר החג מתי מסתיים השלושים הוא אחי היקר ז"ל אשר בן רינה ורפאל אזולאי השואל משה אזולאי

תשובה:

שלום רב

סיום השלושים הוא ביום השלושים לקבורה כולל יום הקבורה, ולכן אם הספיקו לקבור  לפני שקיעת החמה, אותו יום כבר נחשב יום ראשון של השלושים. אם הקבורה בלילה או למחרת, יש לספור מיום המחר [שך יו”ד סי’ תב סעי’ ה]. החג לא סיים לכם את השלושים, כיון שהוא סיים את השבעה שהתחילה רק ביום שלישי. נמצא שבהגיע חג השבועות כאילו עברו שבעה ימים שלמים, ומשם יש להמשיך ולמנות עוד 23 יום.

בשורות טובות ישועות ונחמות.