עיון בספר קודש הבא לסתור את הקוראן

שאלה:

בס"ד

שלום רב ,

רציתי לשאול האם מותר לקרוא ספר של חוקר (דתי) על האסלאם שמדבר

נגד האסלאם, והוא מצטט פסוקים מתוך הקוראן ומפרשיו? האם יש בזה

את אותו האיסור שקיים על קריאת הקוראן עצמו?

מצינו גם בראשונים שצטטו פסוקים מהקוראן והנצרות כמו בספר

"ביטול עיקרי דת הנוצרים" של ר' חסדאי קרשקש. וכן בוויכוחים של

חלק מהראשונים עם הנוצרים: כמו בוויכוח של הרמב"ן עם המומר פארי פול

המובא בכתבי הרמב"ן, ובוויכוח של ר' יוסף אלבו שמובא בספר עיקרים

במאמר ג, וכן עם האסלאם כמו בספר גן השכלים של ר' נתנאל בן פיומי וכו'

האם אין בעיה לקרוא את הפסוקים שמוזכרים שם מהברית החדשה

והקוראן?

[למעשה גם בגמ' מוזכר פסוק מהברי החדשה במסכת שבת דף קטו'

(במהדורות ללא השמטת הצנזורה)].

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שאם קוראים מתוך ספר דתי מוסמך שבא לסתור את הקוראן אין בכך איסור, ואולי הוא בבחינת דע מה שתשיב לאפיקורס, אבל גם בספרים אלו צריך לדעת שהרבה פעמים חוקרים אלו אינם נשענים על הפרשנות המקובלת מדורי דורות ויש להם כל מיני תיאוריות משלהם שהם מסוכנות בפני עצמן… וצריך לדעת שמדובר ביהודי בן תורה וירא שמים שמשענתו על דברי חז"ל וכתבי הקודש. כמו כן, שים לב שבכל כתבי הקדמוני הזכירו את טענת הנוצרים בקצרה והאריכו לסתור, גם כאן אם יש עמודים שלמים שהם התיאוריה המוסלמית ורק אחר כך מתחילים לדון וכו'… יש להמנע.