לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן – האם צריך לזכות בביצים וכיצד?

שאלה:

שלום כב' הרב.
במרפסת השירות בחדר האמבטיה יש חבלים של כביסה שחסומים במעין מרפסת חיצונית. יונה הטילה 2 ביצים. מה אני צריכה לעשות בדיוק. כי אין לי אפשרות להרים את הביצים ואני גם לא צריכהאותם.. האם ניתן לשבור אותם.והאם עדיין אקיים את המצווה. זו האופציה היחידה שיש לי ? הביצים הוטלו היום.
תודה רבה. בשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

קיום המצוה אינו מחייב להרים את הביצים, למעשה גם אם לא זכית בביצים יש קיום מצוה על ידי עצם גירושה של היונה, אבל גם אם תרצי לקיים בהידור ולזכות בהן, מספיק שאחרי גירוש היונה אתם מתכוונים לזכות בביצים בקנין חצר, שהרי המקום שם שייך לכם.

תזכו למצוות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רצב סעי' ה ובש"ך שם סק"ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוראת הגרש"ז אויערבך ועוד, שבזמנינו גם אם זה בבית או בחצר זה עדיין הפקר, כיון שאנשים לא מעונינים בכך ולא שייך לומר שחצרו של אדם זוכה לו כיון שזו לא זכות בשבילו. כמובן שמב=הודר יותר שלא לסמוך על סברא זו, ולהפקיר את המקום קודם הטלת הביצים.