מצאתי עגיל עם סימנים

שאלה:

שלום לרב. שואל לגבי עגיל עם סימנים שמצאתי סמוך למרכז קניות מה הדין אם הבעלים התייאש וכמה זמן צריך להכריז מדובר במקום שעוברים חרדים?

תשובה:

שלום וברכה,

המאבד חפץ שיש בו סימן, אין הבעלים מתייאשים. אבל אם שמע מפי הבעלים שהתייאשו, מועיל היאוש שיוכל לזכות בו המוצא – אם הייאוש היה לפני הגבהת המציאה.

הגביה עם סימן, חובה על המוצא לפרסם בתליית מודעות מספר ימים  – זמן סביר שמסתבר שהמאבד יכול לראות את המודעות. וכיון שבא לידו לפני יאוש בעלים, לא זוכה המוצא לעולם. ולכן אם לא בא דורש, חייב המוצא לשמור את האבדה בביתו עד שיבוא אליהו.

קיימת אפשרות לפדות את העגיל במעות, וירשום לעצמו במקום שמור מחיר אבדה ואת סימניה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חושן משפט סימן רסב סעיף ה.

אם לא איתר את המאבד חייב לשומר על האבדה לטפה בה שלא תתקלקל – ראה סימן רסז סעיפים טז – כ.

אם רוצה לפדותה במעות – ראה שם סעיף כא.