מחלוקת לשם שמים

שאלה:

בסד
שלום הרב!
1) האם היום עושים מליקה לעופות? אם לא כיצד הורגים אותם על מנת להתיר באכילה?
2) בשבועות למדנו ועלתה לנו שאלה כתוב באבות כל מחלוקת לשם שמיים זה כמו בית הלל ובית שמאי וכו.. השאלה שלי היא האם זה רק מחלוקות הנוגעות לתורה. מה עם לדוגמא עורכי דין וכדומה האם שייך גם בענייני חוץ מחלוקת לשם שמיים וכדומה. ומה זה אומר לשם שמיים?

תשובה:

שלום וברכה

  1. חלילה, מליקה אוסרת את העוף לאכילה. שוחטים את העוף בסכין בגרון קנה וושט כמו בהמה.
  2. כל מחלוקת שתכליתה בירור אמיתי ובלתי נגוע של הענין היא בסדר גמור, בין אם זה בעניני ממון בין בעניני השקפה או מדינאות. העיקר מה המטרה, להתגדל ולהשתלט, או להשפיע טוב.

שנדע תמיד רק טוב!