לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כיבוי מיחם חשמלי שנדלק בשבת בטעות

שאלה:

קרה בשבת שנפל חפץ על מתג ההרתחה של מיחם חשמלי והפעיל אותו. המים רתחו והתחילו לפרוץ החוצה מן המיחם.
היה חשש שעד שיביאו גוי של שבת לכבות את המיחם, המים ייגמרו והמיחם יתפוצץ ויקרה אסון.
לכן כיבו את המתג בשינוי.
האם מותר היה לעשות כך?

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן המצב היה שיש חשש סכנה יש ודאי להקל. למעשה אני לא בטוח שיש סכנה, אני חושב שיש לו מפסק שמזהה חוסר מים ומתנתק מעצמו, יש לבדוק. כמו כן אם המים עד למעלה כל כך עד שיוצאים החוצה מחמת רתיחתם, יקח הרבה מאוד זמן עד שיתאדו. ובכלל, ניתן לעמוד ליד וכשרואים שהמים מתאדים ועדיין לא הגיע גוי, אז לכבות, למה למהר? כמובן גם כשנאלצים מחמת סכנה לכבות יש לעשות זאת בשינוי, במרפק.