חלוקת זכויות בניה בבניין המשותף

שאלה:

אנו 12 דירים בבית משותף של 3 קומות התקנון בית משותף קובע כי כל אחד יכול לבנות בחלקים המוצמדים לדירתו ללא הסכמת השכנים
לצורך העניין נאמר כי נותרו בבנין 50 מטר לניצול
האם הדין בזה כל הקודם זוכה
או שזה אמור להתחלק בין בעלי דירות הגג שהם היחידים שיכולים לבנות את הבניה הנותרת
או שלמעשה שותפים בזה כל השכנים לפי חלקו כך שכל אחד מהשכנים יכול להקנות את חלקו לכל אחד מבעלי הדירות בגג שהוא רוצה
(שמעתי שבדינם נפסק כי הזכות היא של כל הדירים בשווה גם אם רק אחד יכול לבנות )

תשובה:

שלום וברכה,

זכויות בניה בפועל לא מקנה לו את הזכיות בניה, ולכן אם רוצה להשתמש בכל האחוזי בנייה עליו לשלם לשכנים דמי איזון. אלא אם מותנה בתקנון מוסכם אחרת.

למעשה לא ניתן לענות על שאלה כזו טרם נבדקו הנתונים בבניין, האם חלק מהדיירים כבר בנו וממשו את הזכות לבניה, או שעדיין לא הייתה הרחבה אצל שום דייר. שנית, יש לבדוק האם בתקנון המוסכם מוזכר זכויות בניה או רק אופציית בניה.

בהצלחה.