דברים בטלים

שאלה:

שלום. ישנו זוהר שאומר שלאדם מה אז שבא לעולם יש לו מילים קצובות שאומר שם שאים סיים את מילותיו אפילו קודם זמנו ניפתר שמעתי את זה מרבנים כמה פעמים ואולי ראיתי באיזה ספר ומדובר בדיברי חול בדיברי תורה לו ידבר עד בלי די ודיברתה בם. השאלה שלי אים אדם עכשיו עובד לדוגמא בשירות לקוחות שכול העבודה שלו זה לדבר אים אנשים וזה דיברי חול זו פרנסתו מה מיתקצרים ימיו ליכאורה יותר מהר הוא שבע שעות ביום מדבר אשמח לתשובה שתיתיישב על ליבי תודה

תשובה:

אינני יודע מקור לאמירה זו, ובכל מקרה דיבורים שאדם צריך לדבר לצורך פרנסתו אינם דברים בטלים, כך שאין חשש. העיקר הוא לשאת ולתת באמונה, ולא לשכנע אדם לקנות דבר שאתה לא מאמין שהוא טוב לו וכו'.