תלייה בפצע לאחר הטבילה

שאלה:

לילה טוב. ספרתי 7 נקיים (בדיקות פעמיים ביום) אך בגלל שלא יכולתי לטבול בגלל שבת וחג המשכתי עוד יומיים וטבלתי ביום התשיעי. כך הבדיקות היו תקינות. היום כנראה בעת ההכנות לטבילה פצעתי את עצמי כנראה בגילוח ובמקווה עצמו ראיתי דם טרי על התחתונית. גם ראיתי את הפצע. עשיתי מיד גם בדיקה נוספת למרות שזה אחרי השקיעה והבדיקה הייתה תקינה. טבלתי בכל מקרה כי כבר הייתי במקווה אבל האם הטבילה תקינה? האם יש צורך לטבול שוב מחר?

תשובה:

שלום וברכה

אם את רואה פצע שיכול לדמם ודאי ניתן לתלות בו את הכתם [ואם מוצאים דם בבדיקה צריך להיות בטוחים שהוא מדמם כרגע]. להבא אין צורך לדחות טבילה בגלל השבת והחג, טובלים גם בימים אלו, כמובן יש בזה כמה הלכות שצריך לדעת לגבי הרחיצה והסירוק שכמובן נעשים קודם לכן.

יום טוב ומבורך.