ספירת "יום החמישים" בשבועות?

שאלה:

האם יש ענין לספור בליל שבועות שזה יום החמישים, וכדאיתא בפסוק "תספרו חמישים יום"? מישהו אמר לי שכך הוא נוהג, האם יש מקור לזה? בבקשה להביא מקורות. יש כח!

תשובה:

שלום וברכה

אין כל ענין בזה, ולא ראיתי שהובא כזה דבר בפוסקים.

מקורות:

למעשה כל המפרשים עמדו על הקושיא הזו ראה רש"י רא"ש רבינו בחיי ועוד שם, וכל אחד בסגנונו ביאר שהפסוק מסורס והמילה חמישים אינה אמורה ביחס למצות הספירה אלא ביחס למצות הקרבן האמורה בהמשך הפסוק.