בשר בחלב במיקרוגל

שאלה:

שלום
אם בטעות חיממתי במקרוגל בשרי (לא ברור אם היה בן יומו) מאכל חלבי בצלחת חלבית מזכוכית בלי מכסה… המאכל היה חם. מה דין המיקרוגל, המאכל והצלחת?
ולמחרת חיממתי באותה צלחת (לאר שטיפה במים וסבון) מאכל חלבי במיקרוגל חלבי שוב בי מכסה… מה דין מיקרוגל חלבי ?
בתודה,
נעמה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמיקרוגל הוא בחזקת שאינו נקי, יש בו התזות וכו', בפרט שאתם לא מקפידים לחמם דוקא עם מכסה, יש לאסור את המאכלים שחוממו, ואין נפקא מינה אם הוא בן יומו, ולהכשיר את המיקרוגל. על הכשרת מיקרוגל ראי בקישור כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    ומה דין הכלי והמיקרוגל החלבי שבו חיממו מאכל חלבי היום באותו כלי שבו חיממו אתמול? האם גם הם צריך הכשר?