בסיס לדבר האסור והמותר – לטלטל לכתחילה

שאלה:

שלום כבוד הרב
לגבי בסיס לדבר האיסור, יש לי מגירה בשידה ובה צ'קים ,ארנק אך גם דאורדורנט ,בושם שחשוב לי בשבת ואני משתמש -האם אני יכול להמשיך כך או שחייב לשים את אום במקום אחר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כדי שהמגירה תהיה בסיס לדבר האסור והמותר, צריך ששווי הדבר המותר יהיה יותר מהדבר האסור. לכתחילה בכל מקרה הרי טלטול מוקצה אפילו באופן זה שהוא טלטול מן הצד יש להמנע [שהרי בפוסקים נאמר לגבי חבית שיש עליה אבן, שלכתחילה יש לנער ורק אם אי אפשר לנער וכמו במגירה, מותר לטלטל], לכן ההנהגה הראויה להוציא את הדברים המותרים מהמגירה בערב שבת, ואם שכחו להוציא, יש לוודא שאכן הם שוים יותר מהדברים האסורים ואז מותר לקחת.

יום טוב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שט סעי' ג.