בישול על כיריים גז של גוי

שאלה:

כבוד הרב
האם מותר לבשל בסיר שלנו בדירה של אינו יהודי הכיריים של גאז של אינו יהודי

תשובה:

שלום וברכה

הכיריים כמובן בחזקת טרף, אבל הכלל הוא, שאם לא רואים משהו בעין ראוי לאכילה על החצובות, והכל בעצם שרוף, מותר להניח עליו סיר כאשר הוא יבש למטה, ומשום שהכלל הוא שמגע יבש בין כלים אינו מבליע טעם, ולכן גם אם החצובות לא נחשבות שמתלבנות תוך כדי שימוש, עדיין הסיר לא יאסר מחמת הכיריים. הלכה זו נכונה לא רק לגבי כיריים של גוי, אלא היא שייכת בכל בית שבו לא מקפידים לייחד כיריים מסויימות לבשר וחלב.