מצוות לעילוי נשמת הנפטר

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,

1. מה גבר ומה אישה יכולים לעשות לעילוי נשמת הנפטר?
2. האם אפשר להגיד שמצוה מסויימת שאדם עושה ביומיום תהיה לעילוי נשמת הנפטר או שיש צורך לקבל על עצמנו מצוה חדשה במיוחד למטרה זו?
3. אם אדם מקיים מצוה לעילוי נשמת מספר נפטרים ולא לעילוי נשמת נפטר אחד בלבד האם זה מוריד בזכות כל נפטר?
4. האם יש נוסח שאפשר לומר כך שמצוות ומעשים טובים שלי לאורך כל השנה יהיו לעילוי נשמת הנפטר?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הרעיון של העילוי נשמה, הוא שדבר מסויים נעשה מחמת הנפטר, כמו תפילה לפני העמוד, לימוד מיוחד וכו'. ולכן אי אפשר לומר שכל המצוות יהיו לעילוי נשמתו, כי גם בלאו הכי הן נעשות… אבל כאשר מקבלים התחזקות מיוחדת באיזו מצוה לעילוי נשמתו זה העילוי נשמה הגדול ביותר שיכול להיות ונחת רוח גדולה לנפטר.

לכתחילה יש לייחד מעשה טוב לכל נפטר בנפרד, אבל בדיעבד זה מועיל גם לכמה נפטרים כי זכרון אחד עולה לכאן ולכאן, כפי שהבאנו בהרחבה כאן.

שירבו שמחות ולא נדע צער!