ההורים הדליקו לי את המזגן בחדר בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
במידה שההורים שלי שלא שומרים שבת הדליקו מזגן ביום שבת בחדר שלי כשראו שאני הולך לישון שם האם יש בעיה לי בעיה עוד לשבת בחדר?
אח שלי אמר לי שאסור לי להנות ביום שבת ממזגן או מאוורר שמחלל שבת הדליק
במצב הזה שאני יושב בחדר וההורים הדליקו עבורי מזגן
או שרציתי לישון ולפני שנכנסתי לחדר הדליקו עבורי מזגן ביום שבת האם אני מחוייב לא לישון שם או לצאת מהחדר

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' רעו מדבר על מקרה קצת שונה אבל יש בו סמך להקל גם במקרה שלך, שאם בא גוי לביתו של יהודי ומדליק שם נר והיהודי מצידו מוחה, לא נאסר עליו לשהות שם כדי שלא יהנה, כיון שזה ביתו, ולא יתכן שאדם אחר יוכל לאסור עליו במעשיו את השהות שם. כאן המקרה קצת שונה כי הבית של ההורים, אבל נראה שאןם זה המקום שלך ואין לך מקום מתקבל על הדעת אחר לנוח שם, קיימת אותה סברא שלא ניתן לאסור עליך את השהות שם.

תזכה למצוות! המשך במעשיך הטובים לעשות נחת רוח לבורא העולם!