עליה לבית עלמין לאחר שבעה שהופסקה מחמת הרגל

שאלה:

יהודי מבית הכנסת אחיו נפטר בד בסיון ,החג ביטל את דין השיבעה שאלתו האם הוא יכול לעלות לבית העלמין בט בסיון יום אחרי אסרו חג?

תשובה:

שלום וברכה

אף שבגשר החיים כתב שלאחר שבטלה השבעה מחמת הרגל עולים מיד באיסרו חג, כבר תמהו עליו כל פוסקי זמנינו – הגרש"ז אויערבך והגר"ע יוסף ועוד, שכבר התקבל המנהג שהרגל מבטל רק את האבחלות, אבל לענין מה שנוגע לכבוד המת הכל נשאר בזמנו ואין לעלות לקבר אלא לאחר שבעה ימים מהפטירה.

בשורות טובות.